Left Terugkeren naar winkel
Besteloverzicht

Je winkelwagen is leeg

Klantbeoordeling

4.8/5 - 530 reviews - 98% beveelt ons aan

vandaag besteld, volgende werkdag in huis*

Gratis verzending vanaf 75,-

Gekoelde levering in nederland en belgië

De perfecte Ribeye bereiden

Blog 3 minuten leestijd 25 september 2023
Een goed gebakken Ribeye is de droom van elke vleesliefhebber. Maar hoe zorg je ervoor dat je het perfect bereidt? Het begint allemaal met de voorbereiding. In dit artikel zullen we de belangrijkste stappen voor jou doorlopen om een overheerlijke en malse Ribeye te bakken, die al je verwachtingen zal overtreffen.
De perfecte Ribeye bereiden

Selecteer het juiste stuk Ribeye

Bij het selecteren van de juiste Ribeye is het belangrijk om op een paar cruciale zaken te letten!

Afbeelding product Ribeye

 

  • Allereerst is de marmering van het vlees van groot belang. Kies voor een Ribeye met goed zichtbare vetaderen, wat wel goed is om te weten is dat ze niet altijd zichtbaar hoeven te zijn. Dit heeft te maken met de intramusculaire vetten, deze zie je niet maar proef je wel. Dit zorgt voor extra smaak en malsheid.
  • Controleer ook de kleur van het vlees; het moet een heldere rode kleur hebben. Bij vlees is de geur het belangrijkste! De geur verteld namelijk enorm veel over het vlees, leuk om hier eens op te letten!
  • Let tot slot op de dikte van de steak, aangezien dit de bereidingstijd beïnvloedt. Kies een Ribeye die gelijkmatig van dikte is voor een consistente garing.

Door deze factoren in overweging te nemen, kun je de beste Ribeye selecteren voor een smakelijke maaltijd. Een goed begin is het halve werk.

Voorbereiden is de helft van het werk!

Voor de beste resultaten moet je de Ribeye een halfuur voor het bakken of grillen uit de koelkast halen, zodat het de kans krijgt om op kamertemperatuur te komen. Dit is van groot belang, zo schroeit het stuk vlees beter dicht en zal de garing gelijkmatiger gebeuren waardoor iedere hap perfect is. Dep vervolgens het vlees droog met keukenpapier om overtollig vocht te verwijderen. Ook hiermee zorg jij voor een gelijkmatige garing, ook blijft het vlees er malser van, wie wilt dat nou niet?

Kruiden en smaakmakers

Een Ribeye heeft van zichzelf al een geweldige smaak, maar je kunt het vlees extra kruiden en smaak geven als je dat wilt. Een snufje grof zeezout en versgemalen zwarte peper zijn vaak al genoeg om de natuurlijke smaak van het vlees naar voren te laten komen. Wil je iets avontuurlijker zijn? Voeg dan knoflook, rozemarijn of tijm toe voor extra aroma.

De perfecte garing

De garing van de Ribeye is misschien wel het allerbelangrijkste als het gaat om het bereiden van een heerlijke steak. Voor een medium rare Ribeye, bak je het ongeveer 3-4 minuten per kant op een hete grill of pan. Houd er wel rekening mee dat dit kan variëren afhankelijk van de dikte van het vlees en de temperatuur van je grill of pan. Een handige tip is om de stevigheid ervan te controleren met je vingers. Een zachte Ribeye betekent dat het medium rare is en voor de kerntemperatuur kan je altijd 54 tot 56C hanteren.

Laat de Ribeye rusten

Nadat je de Ribeye hebt gebakken, laat deze rusten. Leg het op een bord, dek het losjes af met aluminiumfolie en laat het vijf tot tien minuten rusten voordat je het serveert. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich gelijkmatig verdelen, waardoor het vlees malser en sappiger wordt. Het rusten is daarom ontzettend belangrijk voor het bereiden en serveren van een overheerlijke Ribeye.

Serveertips

Een Ribeye steak is een feestmaal op zichzelf, maar het kan nóg lekkerder worden met de juiste bijgerechten. Geroosterde groenten, een romige aardappelpuree of een frisse salade kunnen perfecte begeleiders zijn. Wees niet bang om te experimenteren en jouw eigen stijl te ontwikkelen.

Met deze tips en trucs ben je helemaal klaar om de perfecte Ribeye te bakken. Door de voorbereiding, het kruiden, de perfecte garing en het rusten na het bakken, zal je binnen de kortste keren een heerlijke steak op tafel hebben staan. Probeer verschillende smaken, experimenteer met bijgerechten en ontwikkel jouw eigen Ribeye-stijl. Smakelijk eten!

Bekijk ook eens onze veelzijdige en heerlijke recepten voor een onvergetelijke maaltijd!