3x het beste BBQ vlees!
#1: Lekker dubbel!
Laten we beginnen met de t-bone steak, een dikke, boterachtige steak die gescheiden is door een T-vormig bot. Dit vlees is afkomstig van de lendekant van het rund en is uitstekend geschikt om op de BBQ te bereiden.
Het ene deel van de steak is een malse entrecote, terwijl het andere deel een smaakvol stuk ossenhaas bevat. Door deze combinatie kun je genieten van twee zeer verschillende texturen en smaken. Dit maakt de t-bone steak een absolute favoriet onder BBQ-fanaten.
#2: De Showstopper!
Dan heb je nog de tomahawk-steak. In feite een ribeye met het bot er nog aan, die oogt behoorlijk indrukwekkend en zo smaakt het dan ook. Het bot geeft warmte af waardoor het vlees extra sappig wordt. Daarnaast ziet de steak er ook nog eens fantastisch uit, waardoor het een echt pronkstuk is op jouw BBQ-feestje. Het is wel een flinke jongen, waardoor het zeker aan te raden is om deze steak met meerdere personen te delen.
#3: Om je vingers bij af te likken.
Tot slot hebben we de Spareribs, het ultieme BBQ-gerecht. Dit malse vlees wordt meestal langzaam gegaard zodat het van het bot afvalt. Dit zorgt ervoor dat het vlees heerlijk zacht en sappig is. Er zijn verschillende manieren om spareribs te bereiden en dat maakt het zo’n veelzijdig stuk vlees. Of je ze nu marineert met een zoete of pittige rub, of dat je liever een smakelijke BBQ-saus gebruikt, van het eindresultaat zal je altijd je vingers af willen likken!