Left Terugkeren naar winkel
Besteloverzicht

Je winkelwagen is leeg

Klantbeoordeling

4.8/5 - 530 reviews - 98% beveelt ons aan

vandaag besteld, volgende werkdag in huis*

Gratis verzending vanaf 75,-

Gekoelde levering in nederland en belgië

Bavette met Chimichurri

Recepten 2 minuten leestijd 25 maart 2024
Bavette, bekend om zijn sappigheid en intense smaak, wordt perfect gecombineerd met de frisheid van chimichurri, een kruidige saus op basis van verschillende kruiden, knoflook en olijfolie. Het resultaat? Een eenvoudig te bereiden, maar verrassend smaakvol gerecht perfect voor een speciaal etentje thuis!
Bavette met Chimichurri

🍽️ 2 personen - ⏰ 30 minuten

Ingrediënten die jij nodig hebt:

  • 250g bavette
  • 25g ongezouten roomboter
  • Peper en zout
  • 150g rucola slamelange
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1 kleine komkommer
  • 1 wortel
  • Een saladedressing naar keuze, bijvoorbeeld balsamico azijn
  • Aardappeltjes naar keuze

Voor de chimichurri saus:

  • 25g koriander
  • 25g platte peterselie
  • Paar takjes munt
  • 1 teen knoflook
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

Bereiding chimichurri saus:

  • Voeg de koriander, platte peterselie en blaadjes munt toe aan een keukenmachine en draai het glad.
  • Voeg een scheutje olijfolie toe tot de chimichurri de gewenste dikte heeft.
  • Breng op smaak met zout en peper en zet apart.

Bereiding salade en bavette:

  • Ontdooi de bavette een avond van tevoren in de koelkast.
  • Laat de bavette vervolgens ca. 30 minuten op kamertemperatuur komen.
  • Snijd ondertussen de komkommer en paprika in stukjes en rasp de wortel.
  • Meng de gesneden groenten met de slamelange en een sladressing naar keuze. Ga bijvoorbeeld voor balsamicoazijn in combinatie met een scheutje olijfolie, wat mosterd, honing en oregano.
  • Bak vervolgens de aardappelen naar keuze volgens de omschrijving.
  • Verhit de roomboter in op hoog vuur in een koekenpan en laat uitbruisen tot de boter wat gaat kleuren.
  • Leg dan de bavette in de pan en bak op hoog vuur. Ga jij voor medium-rare? Dan bak je de bavette voor ongeveer 5 minuten, keer halverwege om met een tang.
  • Houd de boter in beweging door de pan aan de steel te bwegen.
  • Leg het vlees uit de pan in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
  • Snijd de bavette in plakjes en serveer met de salade en aardappeltjes. Maak het vlees af met de chimichurri saus.
  • Smullen maar!

 

Bavette, bekend om zijn sappigheid en intense smaak, wordt perfect gecombineerd met de frisheid van chimichurri, een kruidige saus op basis van verschillende kruiden, knoflook en olijfolie. Het resultaat? Een eenvoudig te bereiden, maar verrassend smaakvol gerecht perfect voor een speciaal etentje thuis!

Dit recept is gemaakt voor MeatDiscounter door @alisonkookt.

 

De bavette, voor op de BBQ of in de pan! 

Ontdek de heerlijke smaak van bavette steak, een favoriet onder vleesliefhebbers wereldwijd. Bavette, ook wel bekend als flank steak, is een mals en smaakvol stuk vlees dat perfect is om te bakken in een pan óf te grillen op de BBQ. Onze bavette van 250g is een toegankelijk stuk vlees voor iedereen. Of je het nu serveert met gegrilde groenten of een romige saus, bavette steak is altijd een hit op elke eettafel. Laat je verrassen door de smaak en kwaliteit van onze heerlijke bavette steak!