Bavette met Pesto, Geroosterde Groenten en Parmezaanse Kaaspuree
🍽️ 2 personen - ⏰ 45 min
Ingrediënten die jij nodig hebt voor dit recept:
Bereiding:
- 250g bavette
- 500g Oppendoezer Ronde aardappelen
- 2 rode puntpaprika's
- 200g bimi
- 1 knoflookteentje
- Extra virgin olijfolie
- 50g crème fraîche
- 40g fijngeraspte Parmezaanse kaas
- 50g verse pesto
- Kruidenzout
- Versgemalen peper
Bereidingswijze:
- Leg de bavette minimaal 24 uur van tevoren in de koelkast om te laten ontdooien.
- Laat de bavette een half uurtje voor de bereiding op kamertemperatuur komen. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Schil de Oppendoezer Ronde aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze gaar (ongeveer 15-20 minuten).
- Snijd de rode puntpaprika in stukken en hak de knoflook fijn.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de bavette ongeveer 4-5 minuten per kant voor medium. Haal uit de pan en laat 10 minuten rusten in aluminiumfolie.
- Verhit wat olijfolie in een grillpan of koekenpan en bak de bimi, rode puntpaprika en knoflook op hoog vuur in 8 minuten beetgaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Giet de aardappelen af en stamp met de crème fraîche en Parmezaanse kaas tot een puree. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de bavette in plakken.
- Verdeel de kaaspuree over de borden, leg de gegrilde groenten erop en de in plakken gesneden bavette. Maak het vlees af met wat pesto.
- Eet smakelijk! 😍
Bavette is altijd een uitstekende keuze, vooral met de zachte Parmezaanse aardappelpuree, geroosterde groenten en heerlijke pesto. Dit gerecht laat alle smaken perfect tot hun recht komen, in combinatie met mals vlees en knapperige groenten. Heb je zin in een uitgebreid diner? Dan moet je dit gerecht absoluut proberen!
Dit recept is gemaakt voor MeatDiscounter door @alisonkookt