Beef Tataki
🍽️ 2 personen - ⏰ 45 min
Ingrediënten die jij nodig hebt voor dit recept:
Bereiding:
- 300 gram kogelbiefstuk
- 1 scheutje zonnebloemolie
- 1 ½ eetlepel zwart sesamzaad
- 1 ½ eetlepel sesamzaad
- 1 bosui
- 1 eetlepel gebakken uitjes
- Peper en zout
Voor de saus:
- 50 milliliter sojasaus
- 50 milliliter water
- 1 ½ eetlepel bruine basterdsuiker
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel sesamolie
- 1 theelepel maizena
Bereidingswijze:
- Leg de kogelbiefstuk minimaal 24 uur van tevoren in de koelkast om te laten ontdooien.
- Voor de beste tataki is het belangrijk om de stappen nauwkeurig te volgen. Zorg ervoor dat de biefstuk op kamertemperatuur is door deze minimaal 30 minuten buiten de koelkast te laten liggen.
- Dep de biefstuk droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Meng de zwarte en witte sesamzaadjes in een schaaltje en rol de biefstuk door het mengsel zodat hij goed bedekt is.
- Verhit (bij voorkeur) zonnebloemolie in een pan en bak de biefstuk 1 minuut per kant op hoog vuur.
- Haal de biefstuk uit de pan en laat hem 30 seconden rusten. Doe de biefstuk vervolgens in een diepvrieszakje en leg deze 30 minuten in de vriezer. (Waarom? Dit zorgt ervoor dat de sappen goed in het vlees worden opgenomen.)
- Maak intussen de saus met alle genoemde ingrediënten, behalve de maizena. Verwarm de saus zachtjes in een steelpan gedurende enkele minuten. Voeg daarna de maizena toe en laat de saus indikken tot de gewenste consistentie.
- Was de bosui onder de kraan en snijd deze in ringetjes voor de garnering.
- Haal de biefstuk uit de vriezer en snijd hem in dunne plakken. Serveer met de saus, gebakken uitjes en bosui. Geniet ervan!
- Eet smakelijk! 😍
Zin in een heerlijk voorafje? Probeer onze Beef Tataki met supermalse kogelbiefstuk! Dit gerecht is een echte favoriet, ideaal voor het maken van een geweldige indruk op je gasten. Een heerlijke verfijnde smaak, maar ook snel en eenvoudig te bereiden. Perfect voor een uitgebreid diner!
Dit recept is gemaakt voor MeatDiscounter door @foodbyromy