Beef Tataki van Kogelbiefstuk
🍽️ 2 personen - ⏰ 20 minuten
Ingrediënten die jij nodig hebt:
- 175g kogelbiefstuk
- 2 teentjes knoflook
- 1 bosui
- 0,5 rode peper
- Zonnebloemolie
- 2 el sojasaus
- 1 el mirin rijstwijn
- 1 el rijstazijn
- 0,5 limoen
- Stukje gember, geraspt
- Peper en zout
- Zwart en wit sesamzaad
- Een klontje boter
Bereidingswijze:
- Ontdooi de kogelbiefstuk een avond van tevoren in de koelkast. Zorg dat de biefstuk goed op kamertemperatuur is.
- Verwarm een klontje boter in een pan op hoog vuur en zorg dat deze heel heet wordt.
- Breng de biefstuk op smaak met peper en zout. Schroei de biefstuk in de gloeiendhete pan aan alle kanten goed dicht (gebruik hiervoor een tang, geen vork). Dit hoeft maar heel kort!
- Haal de biefstuk uit de pan, wikkel in folie en leg deze in de koelkast om te rusten.
- Verwarm ondertussen een laagje zonnebloemolie in een steelpannetje. Snijd de knoflooktenen in plakjes en bak deze bruin en krokant in de hete olie. Leg daarna op keukenpapier om uit te lekken.
- Maak ondertussen ook de saus. Mix daarvoor alle ingrediënten door elkaar.
- Snijd de bosui in ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze ook in kleine ringen.
- Haal de biefstuk uit de koelkast en snijd deze in dunne plakjes. Leg deze mooi op een bord en giet de saus eroverheen.
- Garneer met bosui, peper, knoflook en sesamzaadjes.
- Geniet ervan! 😍
Dit bordje kun je bijvoorbeeld op tafel zetten om te delen als voorgerecht of bijgerecht! Een makkelijk gerecht die je binnen no-time af hebt. Geniet van de malsheid van onze kogelbiefstuk.
Dit recept is gemaakt voor MeatDiscounter door @miss.bakselss.
Ga aan de slag met ons kogelbiefstuk!
Met onze malse kogelbiefstuk kun jij alle kanten op. Of je nou gaat voor een ovengerecht, een steak uit de pan of de kogelbiefstuk als plakjes toevoegt aan een salade. Onze voordelige kogelbiefstuk online bestellen is altijd een goed idee! Welk recept zet jij op de planning? Laat je inspireren in onze online slagerij en ontdek jouw favoriete recept!