Gegaard Ezeltje in Laurierdrop
🍽️ 3 personen - ⏰ 45 min
Ingrediënten die jij nodig hebt voor dit recept:
Bereiding:
- 500g Ezeltje Heel
- 300g doperwten
- 2 blikken tomatenblokjes
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 4 laurierblaadjes
- 2 theelepels paprikapoeder
Bereidingswijze:
- Leg het ezeltje minimaal 24 uur van tevoren in de koelkast om te laten ontdooien.
- Snipper de ui.
- Hak de knoflook fijn.
- Snijd het ezeltje in middelgrote stukken.
- Verhit een grote braadpan op middelhoog vuur en voeg een beetje olie toe.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en geurig zijn.
- Voeg de stukken vlees toe en bak tot ze rondom bruin zijn.
- Voeg de tomatenblokjes en paprikapoeder toe en roer goed door.
- Voeg de laurierblaadjes toe en laat het geheel op laag vuur sudderen zodat de laurierblaadjes hun smaak afgeven aan de saus.
- Voeg de doperwten toe en laat het geheel nog 15-20 minuten zachtjes pruttelen tot de saus is ingedikt en het vlees mals is.
- Controleer de smaak en voeg indien nodig zout en peper toe.
- Serveer het gerecht warm met bijvoorbeeld rijst, aardappelpuree of knapperig brood.
- Eet smakelijk! 😍
Op zoek naar een origineel recept voor een uitgebreid diner? Probeer dan zeker ons heerlijke ezeltje, ook wel bekend als tri-tip. Het is niet alleen heel smaakvol vlees, maar ook makkelijk te bereiden! Dit gerecht is bijna niet te verpesten, want het vlees is al zo ontzettend mals. Je moet dit recept met ons malse ezeltje, gegaard met laurierblaadjes, echt proberen!
Dit recept is gemaakt voor MeatDiscounter door @the_cooking_mommy