Gevulde Paprika's met Rundergehakt
🍽️ 2 personen - ⏰ 25 min
Ingrediënten die jij nodig hebt voor dit recept:
Bereiding:
- 200 gram rundergehakt
- 3 paprika's
- 80 gram geraspte cheddar
- 1 ui
- 90 gram parelcouscous
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 2 teentjes knoflook
- Peper, zout en paprikapoeder
- ½ bosje verse peterselie
- Optioneel: 2 eetlepels taco salsa
Bereidingswijze:
- Leg de rundergehakt minimaal 24 uur van tevoren in de koelkast om te laten ontdooien.
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet deze af.
- Snipper intussen de ui en de knoflook. Bak het gehakt rul in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak dit mee totdat de ui glazig is.
- Snijd de paprika's in de lengte door, verwijder de zaden en zaadlijsten, en leg de helften in een ovenschaal.
- Meng de tomatenpuree (en eventueel de taco salsa) door het gehaktmengsel. Breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder en fijngehakte peterselie. Roer alles goed door elkaar.
- Schep het gehaktmengsel in de paprika's en bestrooi met geraspte cheddar.
- Zet de paprika's 15-20 minuten in de oven totdat ze gaar zijn en de kaas gesmolten en lichtbruin is.
- Garneer de gevulde paprika's met wat extra peterselie en serveer.
- Eet smakelijk! 😍
Op zoek naar een smakelijk en gezond gerecht? Deze gevulde paprika's met rundergehakt, parelcouscous en gesmolten cheddar zijn precies wat je nodig hebt! Knapperige paprika's met een hartige vulling en een heerlijke kaaslaag voor een perfect uitgebalanceerd gerecht. Ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd of een gezellige dineravond.
Dit recept is gemaakt voor MeatDiscounter door @miss.baksels