Left Terugkeren naar winkel
Besteloverzicht

Je winkelwagen is leeg

Klantbeoordeling

4.8/5 - 530 reviews - 98% beveelt ons aan

vandaag besteld, volgende werkdag in huis*

Gratis verzending vanaf 75,-

Gekoelde levering in nederland en belgië

Griekse Kippensoep (Avgolemono-soep)

Recepten 2 minuten leestijd 25 maart 2024
Een recept dat iets meer aandacht en moeite vergt. Maar it's worth it! Griekse kippensoep met een frisse twist, oftewel: avgolemono-soep. Door de zelfgemaakte kippenbouillon te combineren met citroen, zorg je voor een smaakexplosie!
Griekse Kippensoep (Avgolemono-soep)

🍽️ 4 personen - ⏰ 4 uur

Ingrediënten die jij nodig hebt:

Voor de zelfgemaakte kippenbouillon:

  • 1 hele kip
  • 2 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 grote ui
  • 3 tenen knoflook
  • 2 bosje verse peterselie
  • 2 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 10-12 hele peperkorrels
  • Zout naar smaak

Voor de Griekse kippensoep (avgolemono):

  • 1 liter zelfgemaakte kippenbouillon
  • 0,5 kop ongekookte witte rijst
  • 2 eieren
  • 2 citroenen
  • Gepluisde kip
  • Peper en zout
  • Optioneel: fijngehakte peterselie of dille voor de garnering

Bereidingswijze:

Bereiding kippenbouillon:

  • Ontdooi de hele kip ongeveer 24 uur van tevoren in de koelkast.
  • Snijd de wortels en bleekselderij in blokjes. Snijd de grote ui door de helft. Plet de knoflook
  • Plaats de kip, wortels, bleekselderij, ui, knoflook, peterselie, tijm, laurierblaadjes, peperkorrels en zout toe in een grote soeppan.
  • Giet genoeg water over de ingrediënten om ze volledig te bedekken.
  • Breng het mengsel aan de kook op hoog vuur. Zodra het kookt, zet je het vuur laag en laat je de bouillon zachtjes sudderen.
  • Schuim eventueel schuim af dat aan het oppervlak verschijnt.
  • Laat de bouillon 2-3 uur zachtjes sudderen, roer af en toe door.
  • Haal de pan van het vuur en zeef de bouillon. Je zou ongeveer 1 liter kippenbouillon moeten hebben. Pluis de kip, deze kun je gebruiken in de soep.

Bereiding Griekse kippensoep (avgolemono):

  • Breng de zelfgemaakte kippenbouillon aan de kook in een grote pan.
  • Voeg de ongekookte rijst toe aan de bouillon en laat sudderen tot de rijst gaar is, afhankelijk van de soort rijst duurt dit meestal 15-20 minuten.
  • Terwijl de rijst kookt, klop je in een aparte kom de eieren samen met citroensap van 2 citroenen tot dit goed gemengd is.
  • Zodra de rijst gaar is, haal je de pan van het vuur en voeg je langzaam het eier-citroenmengsel toe aan de hete bouillon, terwijl je voortdurend roert om te voorkomen dat de eieren gaan stollen.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper naar wens en voeg de kip toe.
  • Serveer de soep warm en garneer met wat fijngehakte peterselie of dille.
  • Eet smakelijk!

Avgolemono-soep is een authentiek Griekse kippensoep. Deze soep is anders dan je gewend bent! Door het toevoegen van rijst heeft de soep een lichte bite, maar vooral ontzettend lekkere smaken. Het citroen-eiermengsel geeft een frisse twist aan de soep. Dit in combinatie met de zelfgemaakte kippenbouillon, zorgt voor een smakenpalet om niet snel te vergeten.

Dit recept is gemaakt voor MeatDiscounter door @smullenmetloes.

 

Ga aan de slag met onze hele kip! 

Ga voor een smaakvol gerecht en bestel nu onze hele kip online! Deze super voordelige hele kip wordt ijskoud bij jou thuisbezorgd. Wat zet jij op het menu? Een kippensoep, geroosterde kip uit de oven of een kippenstoof? Het kan allemaal met onze voordelige kip!