Hot Honey Kipschnitzel
Een combinatie van zoet en spicy is in onze ogen áltijd goed. Met deze hot honey kipschnitzel heb je best of both worlds: de zoete smaak van de honing en het pittige van de pepers. Dit recept is gemaakt voor MeatDiscounter door @smullenmetloes.
🍽️ 4 personen - ⏰ 25 minuten
Ingrediënten die jij nodig hebt:
- 4 kipschnitzels
- 300g rijst
- 1 komkommer
- 1 rode ui
- 2 rode puntpaprika's
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 50ml honing
- 2 el sojasaus
- 2 el sriracha saus
- 2 el olijfolie
- Zout en peper
Bereidingswijze:
- Snijd de ui fijn en pers de knoflook
- Verhit een eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipschnitzels aan beide kanten goudbruin, haal ze dan uit de pan. Snijd de kipschnitzel in reepjes en bewaar apart.
- In dezelfde pan voeg je nog een eetlepel olijfolie toe. Bak hierin de ui en knoflook voor 3 minuten.
- Voeg de honing, sojasaus, rode pepers en sriracha saus toe aan de pan. Roer goed door om de saus te combineren en laat het 4-5 minuten sudderen op laag vuur tot de saus iets dikker wordt.
- Kook ondertussen de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
- Voeg de gebakken kipschnitzel toe aan de pan met hete honingsaus. Zorg ervoor dat de reepjes kipschnitzel volledig bedekt zijn in de saus. Laat het nog 3-4 minuten sudderen zodat de smaken goed kunnen mengen.
- Snijd de komkommer ondertussen in plakjes en meng deze met een scheutje olijfolie, zout en peper.
- Snijd de puntpaprika's in ringen en grill deze tot ze zacht zijn.
- Serveer de hete honing kipschnitzels met de gekoookte rijst, de komkommersalade en gegrile puntpaprika.
- Geniet ervan! 😋
Een combinatie van zoet en spicy is in onze ogen áltijd goed. Met deze hot honey kipschnitzel heb je best of both worlds: de zoete smaak van de honing en het pittige van de pepers.
Dit recept is gemaakt voor MeatDiscounter door @smullenmetloes.