Indiaase Kip Curry
Een smaakvolle curry met de malse kiphaasjes. Een makkelijk recept, zonder al te ingewikkelde ingrediënten. Dit kan iedereen! Laat jij je verrassen door de smaken van deze heerlijke Indiaase curry? Dit recept is gemaakt voor MeatDiscounter door @smullenmetloes.
🍽️ 2 personen - ⏰ 45 minuten
Ingrediënten die jij nodig hebt:
- 500g kiphaasjes
- 2 el olijfolie
- 150 gram rijst
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 el gember
- 2 tomaten
- 150ml kokosmelk
- 1 tl kurkuma
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 0,5 tl chilipoeder
- Zout en peper
Bereidingswijze:
- Ontdooi de kiphaasjes een avond van tevoren in de koelkast.
- Snijd de ui, gember en knoflook fijn.
- Snijd de kiphaasjes en tomaten in blokjes
- Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot deze lichtbruin is.
- Voeg de knoflook en gember toe aan de pan en bak gedurende 1-2 minuten, tot ze heerlijk beginnen te ruiken.
- Voeg de blokjes van de kiphaasjes toe en bak ongeveer 2-3 minuten tot ze goudbruin zijn. Ze hoeven nog niet gaar te zijn.
- Voeg vervolgens de blokjes tomaat toe en bak voor ongeveer 3-4 minuten mee, tot ze zacht zijn.
- Voeg alle kruiden toe: kurkuma, komijnpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder, chilipoeder en zout. Roer goed door.
- Giet de kokosmelk in de pan en roer dit goed door het geheel. Breng aan de kook en laat alles sudderen op laag vuur voor ongeveer 15-20 minuten, tot de kip gaar is en de saus iets is ingedikt.
- Kook ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Proef en voeg eventueel naar smaak nog wat extra kruiden toe.
- Serveer met rijst en geniet ervan!
Een smaakvolle curry met de malse kiphaasjes. Een makkelijk recept, zonder al te ingewikkelde ingrediënten. Dit kan iedereen! Laat jij je verrassen door de smaken van deze heerlijke Indiaase curry?
Dit recept is gemaakt voor MeatDiscounter door @smullenmetloes.