Italiaanse Stoofschotel met Entrecote
🍽️ 2 personen - ⏰ 1,5 uur
Ingrediënten die jij nodig hebt:
- 2 Entrecote Steaks à 200g
- Een handvol cherrytomaatjes
- 6 wortels
- 1 ui
- 200ml rode wijn
- 250ml runderbouillon
- 80g parmezaanse kaas
- 1 el boter
- 2 tl knoflookpoeder
- 200g spaghetti
- 2 tl oregano
- Verse basilicum
Bereidingswijze:
- Ontdooi de entrecote een avond van tevoren in de koelkast.
- Snijd de ui fijn, de cherrytomaatjes doormidden en de wortels in blokjes.
- Verhit een braadman en laat hier in een blokje boter bruinen.
- Bak de entrecote om en om totdat het vlees mooi bruin is. Haal het vlees dan uit de pan en snijd het vlees vervolgens in reepjes. Bewaar dit apart.
- Fruit in dezelfde pan de ui in het boter van de entrecote en voeg na ongeveer 2 minuten de tomaten en wortels toe. Laat dit ongeveer 7 minuten pruttelen.
- Voeg knoflookpoeder en orgeno toe en laat 2-3 minuten pruttelen.
- Roer de tomatenpuree, rode wijn en runderbouillon door het geheel. Laat dit geheel ongeveer een uur zachtjes sudderen.
- Kook in de laatste paar minuten de spaghetti volgens de instructies van de verpakking.
- Voeg het vlees na een uur toe aan het stoofpotje en laat het nog 3 minuten sudderen.
- Serveer de pasta op een bord, schep de stoof eroverheen en garneer met parmezaanse kaas en verse basilicum.
- Geniet ervan!
Ideaal voor de koudere dagen of als er mensen komen eten. Met dit recept zet jij een smaakvol gerecht op tafel zonder teveel gedoe of ingewikkelde ingrediënten!
Dit recept is gemaakt voor MeatDiscounter door @the_cooking_mommy.
Nog meer recepten
Benieuwd naar nog meer overheerlijke en voordelige recepten? Bekijk dan alle recepten en ga vandaag nog lekker aan de slag!