Japanse Wok met Ribeye
🍽️ 2 personen - ⏰ 35 min
Ingrediënten die jij nodig hebt voor dit recept:
Bereiding:
Voor de Ribeye:
- 250g Ribeye
- el rijstolie
- Versgemalen peper, naar smaak
Saus:
- 2 el Kikkoman sojasaus
- 1 el sake
- 1 el vloeibare honing
- 20g roomboter, in blokjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden
Voor de Miso Aubergine:
- 1 aubergine
- 2,5 cm verse gember, fijngehakt
- 21 gr Itsu miso 'easy' (1 zakje)
- 1 el sake
- 1 el mirin
- 1 tl Kikkoman sojasaus
- 1 el olijfolie
Voor de Geblancheerde Spinazie:
- 200g verse spinazie
- 3 el sesamzaad, geroosterd
- 1 el Kikkoman sojasaus
- 1 tl suiker
Bereidingswijze:
- Leg de ribeye minimaal 24 uur van tevoren in de koelkast om te laten ontdooien
- Snijd de aubergine in blokjes.
- Mix gember, miso, sake, mirin en sojasaus tot een gladde saus.
- Bak de aubergine in olijfolie tot deze bruin is.
- Voeg de misosaus toe aan de aubergine en laat indikken.
- Rooster het sesamzaad in een droge pan en maal het grof.
- Meng het sesamzaad met sojasaus en suiker.
- Blancheer de spinazie, spoel af met koud water en knijp uit.
- Meng de spinazie met de sesamdressing.
- Meng Kikkoman sojasaus, sake, honing, roomboter en knoflook voor de ribeyesaus.
- Verhit rijstolie in een pan.
- Bestrooi de ribeye met versgemalen peper.
- Bak de ribeye aan beide kanten bruin en gaar.
- Laat de ribeye rusten in aluminiumfolie.
- Voeg water en het sojamengsel toe aan de pan en laat de saus inkoken.
- Snijd de ribeye in blokjes en meng door de saus.
- Kook pandanrijst volgens de gebruiksaanwijzing.
- Serveer de rijst met spinazie, miso aubergine en ribeye met saus.
- Eet smakelijk! 😍
Dit recept is gemaakt voor MeatDiscounter door @alisonkookt
Als je op zoek bent naar een heerlijke oosterse maaltijd, probeer dan zeker deze Japanse wok met miso-aubergine en geblancheerde spinazie! Natuurlijk mag onze ribeye niet ontbreken, want die voegt net dat extra beetje smaak toe aan je gerecht die je niet wil missen. Een echte must-try!