Kippenpastei met Kiphaasjes
🍽️ 4 personen - ⏰ 45 minuten
Ingrediënten die jij nodig hebt:
- 500g kiphaasjes
- 200g wortelen
- 200g erwten
- 1 grote ui
- 1 rol verse bladerdeeg
- 50g roomboter
- 5 el bloem
- 500ml kippenbouillon
- 100ml melk
- Zout en peper
Bereidingswijze:
- Ontdooi de kiphaasjes een avond van tevoren in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de de kiphaasjes, ui en wortelen in kleine blokjes.
- Verhit de roomboter in een grote pan en bak de ui 2-3 minuten totdat deze zacht is.
- Voeg de kiphaasjes toe aan de pan en bak totdat ze goudbruin zijn.
- Voeg de wortelen en erwten toe en bak 3-4 minuten mee.
- Voeg 5 eetlepels bloem toe en roer goed door de groenten en kip, totdat alles goed bedekt is.
- Voeg geleidelijk de kippenbouillon toe, terwijl je blijft roeren. Doe dit totdat je een dikke saus hebt.
- Voeg de melk toe en laat de saus sudderen totdat deze dikker wordt. Breng op smaak met zout en peper. Is de saus nog erg dik? Voeg dan wat extra bouillon toe. Wordt de saus te dun? Voeg dan maïzena toe.
- Giet het mengsel in een ovenschaal en bedek de bovenkant met een rol vers bladerdeeg. Snijd eventueel overtollig deeg af.
- Bak de kippenpastei in een voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten. Het deeg moet goudbruin zijn en de vulling wat bubbelen.
- Enjoy! 😍
Heb jij al eens zelf kippenpastei gemaakt? Nee? Dan is dit jouw kans! Met dit makkelijke recept kun jij het 100% zeker ook. Een heerlijk ovengerecht met onze malse kiphaasjes. Dit recept behoort zeker tot één van onze favorieten.
Dit recept is gemaakt voor MeatDiscounter door @smullenmetloes.
Ga aan de slag met onze malse kiphaasjes!
Kiphaasjes worden gesneden uit het binnenste gedeelte van de filet en zijn ontzettend mals. Het zijn smallere reepjes die ontzettend snel te bereiden zijn. De kiphaasjes vallen dan ook vaak in de smaak tijdens de lunch op bijvoorbeeld een wrap, of door een salade. Tip! Kiphaasjes zijn ook ideaal om zelf te paneren. Kortom: een veelzijdig stuk vlees die je geproefd moet hebben.