Left Terugkeren naar winkel
Besteloverzicht

Je winkelwagen is leeg

Klantbeoordeling

4.8/5 - 881 reviews - 98% beveelt ons aan

vandaag besteld, volgende werkdag in huis*

Gratis verzending vanaf €100,-

Gekoelde levering in nederland en belgië

Klassieke Lasagne met Rundergehakt

Recepten 2 minuten leestijd 25 maart 2024
Het basisrecept voor een klassieke lasagne met kruidige gehaktsaus en heerlijke kazen. Enjoy!
Afbeelding Klassieke Lasagne met Rundergehakt | MeatDiscounter

🍽️ 4 personen - ⏰ 1,5 uur

Ingrediënten die jij nodig hebt:

  • 500g rundergehakt
  • 9 lasagnevellen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 800g tomatensaus
  • 250g ricotta
  • 200g geraspte mozarella
  • 50g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 el olijfolie
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

  • Ontdooi het gehakt een avond van te voren in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 2-3 minuten tot deze zacht is, voeg dan de knoflook toe en bak nog een minuut mee.
  • Voeg het rundergehakt toe aan de pan en bak tot het bruin is en rul. Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de tomatensaus toe aan het gehaktmengsel en laat het geheel sudderen op laag vuur gedurende 10-15 minuten, zodat de smaken goed kunnen mengen. Proef en voeg indien nodig meer zout en peper toe.
  • Vet een ovenschaal lichtjes in met olie. Begin met een dun laagje van het gehakt-tomatensausmengsel op de bodem van de ovenschaal.
  • Leg vervolgens een laagje lasagnevellen boven op het gehaktmengsel. Verspreid een dun laagje ricotta kaas over de lasagnevellen, gevolgd door een handvol mozzarella kaas.
  • Herhaal de lagen: gehakt-tomatensausmengsel, lasagnevellen, ricotta kaas en mozzarella kaas, tot alle ingrediënten zijn opgebruikt. Eindig met een laagje gehakt-tomatensausmengsel.
  • Bestrooi de bovenkant van de lasagne met geraspte Parmezaanse kaas.
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de lasagne gedurende 30 minuten.
  • Verwijder na 30 minuten de aluminiumfolie en bak de lasagne nog eens 10-15 minuten, of tot de bovenkant goudbruin en borrelend is.
  • Haal de lasagne uit de oven en laat het een paar minuten afkoelen voordat je het serveert. 
  • Enjoy! 😍

Wie houdt er nou niet van een klassieke lasagne? Wij delen graag een basisrecept van een heerlijke lasagne met ons rundergehakt. Het lievelingseten van velen: en wij snappen waarom.

Dit recept is gemaakt voor MeatDiscounter door @smullenmetloes.

 

Rundergehakt voor discount prijzen!

Ons rundergehakt staat bekend om zijn perfecte prijs-kwaliteitverhouding. Want wij snappen dat je niet teveel wilt betalen, maar toch wilt genieten van mals rundergehakt! Sla jouw slag en bestel nu het rundergehakt online. Wist jij dat je zelf jouw leverdag kunt kiezen?