Kogelbiefstuk met Haricot Verts en Aardappelgratin
🍽️ 2 personen - ⏰ 45 minuten
Ingrediënten die jij nodig hebt:
- 2 kogelbiefstukken à 175g
- 400g vastkokende aardappelen
- 4 sjalotjes
- 1 teen knoflook
- 100ml slagroom
- 25g geraspte belegen kaas
- 2 tl gedroogde tijm
- 350g haricot verts
- 150ml runderbouillon
- 4 el roomboter
- 2 el bloem
- 50ml melk
- 1 tl witte wijnazijn
- 2 el olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Ontdooi de varkenshaasjes een avond van tevoren in de koelkast.
- Verwarm de oven op 200°C en bereid de runderbouillon.
- Breng ruim water aan de kook in 2 pannen voor de aardappelen en haricot verts.
- Schil de aardappelen en snijd in plakken van 1 cm.
- Voeg de aardappelen toe aan één pan met deksel en kook gaar in ca. 8 minuten.
- Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Haal de biefstukken uit de koelkast.
- Verhit 1 eetlepel roomboter in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg hier 1 eetlepel bloem aan toe en roer goed door tot een gladde massa.
- Voeg de melk en slagroom al roerend toe. Klop met een garde tot er geen klontjes meer in zitten.
- Meng de geraspte kaas door het geheel en breng op smaak met peper, zout en 1 theelepel tijm.
- Leg de aardappelschijfjes in een ovenschaal en giet het roommengsel erover. Bak de gratin ongeveer 20 minuten in de oven.
- Verhit ondertussen 2 el roomboter in een steelpan op middellaag vuur. Voeg de knoflook, de sjalot en 1 theelepel tijm toe. Roer goed door en laat de sjalot in ongeveer 7 minuten zacht worden.
- Voeg 1 eetlepel bloem toe en bak al roerend 4 minuten. Voeg de runderbouillon toe en roer de saus glad. Breng op smaak met de witte wijnazijn, peper en zout en laat op laag vuur inkoken.
- Verwijder ondertussen de steelaanzet van de boontjes en kook ze in pan met deksel in 8 minuten beetgaar.
- Giet de boontjes af en meng met 1 eetlepel roomboter. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de kogelbiefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout.
- Leg, zodra de olie goed heet is, de biefstuk voorzichtig in pan en bak ca. 5 minuten per kant. Haal dan de biefstukken uit de pan en laat nog een paar minuten rusten in aluminiumfolie.
- Snijd de biefstuk in plakken en serveer met de aardappelgratin en haricot verts.
- Eet smakelijk!
Dit recept is gemaakt voor MeatDiscounter door @alisonkookt.
De perfecte biefstuk: onze malse kogelbiefstuk!
Ontdek een heerlijke optie voor je volgende maaltijd: sappige kogelbiefstuk! Makkelijk te bereiden en altijd een smaakvolle keuze. Geniet van de zachte textuur en volle smaak in elke hap. Combineer het met je favoriete bijgerechten voor een lekker diner. Of je het nu grilt, bakt of braadt, deze biefstuk blijft altijd mals en sappig. Bestel vandaag nog voor een heerlijke maaltijd waarvan het hele gezin zal genieten!