Lentestamppot met prei, veldsla, kastanjechampignons & hertenbiefstuk
Stamppot saai? Niet deze! Deze frisse lentestamppot met prei, veldsla en kastanjechampignons is allesbehalve standaard. Makkelijk om te maken, maar toch nét wat bijzonderder, vooral door die malse hertenbiefstuk erbij. Deze stamppot is lekker, licht en toch vullend. Ideaal voor als je zin hebt in iets hartigs, maar niet te zwaar.

🍽️ 2-3 personen - ⏰ 40 minuten
Ingrediënten die jij nodig hebt:
Voor de stamppot:
- 700 g kruimige aardappels
- 1 prei, in dunne ringen
- 2 flinke handen veldsla
- 1 el mosterd (optioneel, voor een frisse kick)
- Scheutje melk
- Klontje boter
- Zout & peper naar smaak
Voor de kastanjechampignons:
- 250 g kastanjechampignons, in plakjes
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Klontje boter of olijfolie
- Verse tijm (optioneel)
Voor de hertenbiefstuk:
- 2 stukjes hertenbiefstuk @meatdicounter
- Peper & zout
- Klontje roomboter
Bereidingswijze:
1. Stamppot maken
- Schil de aardappels, snijd in stukken en kook ze in 15-20 minuten gaar.
- Stoom of kook ondertussen de prei 3-4 minuten zacht in een aparte pan.
- Giet de aardappels af, voeg melk, boter en mosterd toe en stamp tot een smeuïge puree.
- Roer de gestoomde prei en de veldsla er op het einde luchtig doorheen. Breng op smaak met zout & peper.
2. Champignons bakken
- Verhit wat boter of olie in een koekenpan.
- Bak de champignons op hoog vuur goudbruin.
- Voeg de knoflook en eventueel verse tijm toe, en bak nog 2 minuten mee. Breng op smaak met zout & peper.
3. Hertenbiefstuk bakken
- Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Dep droog en bestrooi met zout en peper.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan.
- Bak de biefstuk aan elke kant 2-3 minuten (voor medium-rare). Laat daarna 5 minuten rusten in aluminiumfolie
Dit recept is gemaakt voor MeatDiscounter door @the_cooking_mommy