Custom Event Setup

×

Click on the elements you want to track as custom events. Selected elements will appear in the list below.

Selected Elements (0)
    Left Terugkeren naar winkel
    Besteloverzicht

    Je winkelwagen is leeg

    Klantbeoordeling

    4.8/5 - 1244 reviews - 98% beveelt ons aan

    vandaag besteld, volgende werkdag in huis*

    Gratis verzending vanaf €60!

    Gekoelde levering in nederland en belgië

    Paprika's gevuld met pulled chicken

    Recepten 3 minuten leestijd 12 juni 2025

    Op zoek naar een maaltijd die zowel comfortfood als voedzaam voelt? Deze gevulde paprika’s met pulled chicken, avocado  en frisse yoghurtdressing zijn precies dat. Je krijgt de rijke, kruidige smaken van slow-cooked comfort zonder uren in de keuken te staan. Serveer ze warm uit de oven met een flinke lepel knoflookyoghurt en je hebt een evenwichtige maaltijd waar iedereen blij van wordt, perfect voor doordeweeks én mealprep-proof.

    Paprika's gevuld met pulled chicken

    🍽️ 4 personen - ⏰ 50 minuten

    Ingrediënten die jij nodig hebt:

    Voor de vulling:

    •          500 g kipfilet @meatdiscounter
    •          1 ui, fijngesnipperd
    •          2 teentjes knoflook, fijngehakt
    •          1 pakje tomatensaus met blokjes
    •          1 el tomatenpuree
    •          1 tl Knoflooksletten kruidenmix (greengypsyspices)
    •          Zout & peper naar smaak
    •          4 grote paprika’s (bijv. rood of geel)
    •          1 rijpe avocado, in blokjes

    Voor de yoghurt-knoflookdressing:

    •          200 g (Griekse) yoghurt
    •          1 teentje knoflook (geperst of geraspt)
    •          Verse of gedroogde bieslook
    •       Snufje zout & peper

    Bereidingswijze:

    Pulled chicken maken

    • Kook de kipfilets 15-20 minuten in gezouten water tot ze gaar zijn.
    • Laat kort afkoelen en trek met twee vorken uit elkaar tot draadjes.

    Vulling bereiden

    • Verhit wat olie in een pan. Fruit de ui en knoflook glazig.
    • Voeg de pulled chicken toe, samen met de tomatenpuree en de tomatensaus.
    • Roer de Knoflooksletten kruiden erdoor en breng op smaak met zout en peper.
    • Laat 10 minuten pruttelen tot het wat is ingedikt.
    • Roer op het laatst de blokjes avocado erdoor (of voeg die later bovenop toe voor frisheid).

    Paprika’s vullen

    • Verwarm de oven voor op 200°C.
    • Snijd de paprika’s door de helft en verwijder de zaadlijsten.
    • Vul ze met het kipmengsel en plaats ze in een ovenschaal.
    • Bak 20-25 minuten in de oven tot de paprika’s zacht zijn.

    Yoghurtdressing maken

    • Meng de yoghurt met de knoflook, bieslook, zout en peper.
    • Zet koel tot gebruik.

    Dit recept is gemaakt voor MeatDiscounter door @the_cooking_mommy