Pasta Pesto met Gehaktballetjes
🍽️ 2 personen - ⏰ 35 minuten
Ingrediënten die jij nodig hebt:
- 500g rundergehakt
- 2 el Italiaanse kruiden
- 1 tl bouillonpoeder
- 250g verse pasta
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 courgette
- Handjevol cherrytomaatjes
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 tl uienpoeder
- Snufje chilipoeder
- 1 tl bouillonpoeder
- 90g verse pesto
- Verse basilicum
- 1 el olijfolie
Bereidingswijze:
- Ontdooi het rundergehakt in de koelkast de avond van tevoren.
- Meng in een kom het gehakt, 2 tl Italiaanse kruiden en 1 tl bouillonpoeder. Meng goed en rol hier gehaktballetjes van.
- Snijd de courgette in dunne sliertjes en dep deze goed droog. Hak de knoflook fijn en snipper de ui.
- Verhit de olijfolie in een wokpan en bak de ui en knoflook goudbruin voor ongeveer 2 minuten. Bak hierin vervolgens de gehaktballetjes gaar. Haal ze dan uit de pan en verwijder het overtollige vet uit de pan.
- Roerbak in dezelfde pan de courgettesliertjes ongeveer 5 minuten, tot ze gaar zijn. Voeg dan de cherrytomaatjes toe en bak 2-3 minuten mee.
- Meng 1 tl Italiaanse kruiden, 1 tl uienpoeder, 1 tl bouillonpoeder en een snufje chilipoeder (naar smaak) toe en meng goed door het geheel.
- Voeg de gehaktballetjes weer toe aan de pan en roer door de courgette en cherrytomaatjes.
- Kook ondertussen de verse pasta in 2 minuten gaar.
- Schep de pasta op de borden, leg de gehaktballetjes met groenten er bovenop, voeg een lepel pesto toe en garneer met de basilicumblaadjes.
- Geniet ervan! 😋
Een pasta pesto is áltijd goed. Snel klaar en heerlijk smaakvol! Tip van ons: maak zelf gehaktballetjes van ons rundergehakt en voeg deze hieraan toe. Dit zorgt voor een lekkere bite bij jouw pasta pesto!
Dit recept is gemaakt voor MeatDiscounter door @the_cooking_mommy.