Petti di Pollo al Limone
🍽️ 3 personen - ⏰ 25 min
Ingrediënten die jij nodig hebt voor dit recept:
Bereiding:
- 450 gr kiphaasjes
- 1/2 citroen
- 25 gr bloem
- 40 gr boter
- Zout en peper
- Zak gemengde salade
- 1 komkommer
- 1 paprika
- Dressing naar keuze
- Voorgekruide aardappeltjes (of krinkelfrites / gekruide twisterfrites)
Bereidingswijze:
- Leg de kiphaasjes minimaal 24 uur van tevoren in de koelkast om te laten ontdooien.
- Pers de halve citroen uit en zet het sap apart. Bestrooi de kiphaasjes met zout en peper. Haal ze door de bloem zodat ze lichtjes bedekt zijn, en schud overtollige bloem eraf.
- Verhit de helft van de boter in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak de kiphaasjes ongeveer 3 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en gaar zijn. Draai ze halverwege om.
- Draai het vuur laag en voeg de resterende boter toe aan de pan. Giet het citroensap erbij. Dek de pan af met een deksel en laat nog 4 minuten sudderen tot het citroensap is ingedikt en de kip volledig gaar is.
- Bereid ondertussen de salade door de gemengde salade in een grote kom te doen. Snijd de komkommer en paprika in stukjes en voeg deze toe aan de gememgde salade.
- Voeg naar smaak dressing toe aan de salade en meng alles goed door elkaar.
- Verwarm de voorgekruide aardappeltjes in de oven volgens de instructies op de verpakking, of bereid krinkelfrites / gekruide twisterfrites naar wens.
- Serveer de citroenkip samen met de gemengde salade en de gebakken aardappeltjes. Voeg eventueel krinkelfrites of gekruide twisterfrites toe voor extra variatie.
- Eet smakelijk! 😍
Onze heerlijke kiphaasjes in boter-citroensaus zijn ideaal voor drukke dagen wanneer je snel een smaakvolle maaltijd wilt maken! Dit recept is niet alleen snel klaar, maar ook heerlijk verfrissend. De sappige kip en frisse citroen maakt het een perfect licht en heerlijk gerecht voor zomerse avonden, zodat je er zonder gedoe van kunt genieten.
Dit recept is gemaakt voor MeatDiscounter door @alisonkookt