Left Terugkeren naar winkel
Besteloverzicht

Je winkelwagen is leeg

Klantbeoordeling

4.8/5 - 1102 reviews - 98% beveelt ons aan

vandaag besteld, volgende werkdag in huis*

Gratis verzending vanaf €125,-

Gekoelde levering in nederland en belgië

Picanha van de BBQ met Chimichurri

Recepten 2 minuten leestijd 12 juni 2024
Dit overheerlijke recept van Picanha van de barbecue met chimichurri moet je proberen! De prachtige vetkap van de Picanha maakt het vlees extra mals en smaakvol. Voeg een smakelijke rub toe en maak het af met chimichurri en salade voor een overheerlijke maaltijd! Met dit heerlijke picanha recept til jij jouw BBQ naar the next level!
Picanha met chimichurri

🍽️ 3 personen - ⏰  40 min 

Ingrediënten die jij nodig hebt voor dit recept:

Bereiding Picanha:

Benodigde matrialen:

  • Houtkrullen met bijenwas
  • Hitteschild
  • Aluminiumfolie

Bereidingswijze:

  • Leg de Picanha minimaal 36 uur van tevoren in de koelkast om te laten ontdooien. 
  • Laat de Picanha op kamertemperatuur komen.
  • Snijd het vet van de Picanha kruislings in, zorg ervoor dat alleen de vetrand wordt ingesneden zonder te ver door te snijden.
  • Wrijf het vlees royaal in met zout en laat het ongeveer 10 minuten rusten.
  • Masseer het staartstuk goed in met een handvol rub.
  • Steek ondertussen de barbecue aan en stel deze in op een temperatuur van 130/140 graden met indirecte hitte.
  • Plaats een hitteschild onder het rooster.
  • Leg de Picanha met de vetrand naar boven op de barbecue, zodat het vet in het vlees kan druipen.
  • Gebruik een vleesthermometer om de kerntemperatuur van 49 graden te bereiken.
  • Verwijder het hitteschild. Wanneer de gewenste kerntemperatuur is bereikt, haal je het vlees van de grill en verhoog je de temperatuur van de barbecue naar 200 graden.
  • Plaats het vlees met de vetkap naar beneden en grill het gedurende ongeveer 4 minuten.
  • Draai het vlees om en grill de andere kant nog ongeveer 1 minuut.
  • Haal de Picanha van de grill en laat het minimaal een kwartier rusten in aluminiumfolie.
  • Snijd het vlees in dunne plakjes tegen de draad in.
  • Serveer met chimichurri en een zomerse salade.
  • Eet smakelijk! 😍

Deze Picanha van de barbecue met chimichurri moet je proberen! De prachtige vetkap van de Picanha maakt het vlees extra mals en smaakvol. Voeg een smakelijke rub toe en maak het af met chimichurri en salade voor een overheerlijke maaltijd!

Dit recept is gemaakt voor MeatDiscounter door @eviekookt

Picanha Heel Namibië: rijk aan smaak!

Ontdek onze heerlijke Picanha Heel Namibië, ook wel bekend als staartstuk van het rund. Met zijn prachtige vetkap die tijdens het bereiden de smaak van het vlees verrijkt, is elke hap een genot. Snijd het vlees diagonaal voor optimale smaakbeleving, of geniet van sappige steaks. Bij ons vind je Picanha tegen voordelige prijzen, zonder in te leveren op kwaliteit. Extra genieten dus!