Pittige gerookte kipsalade voor op brood
Trek in iets anders dan kaas of kipfilet op brood? Deze pittige gerookte kipsalade is jouw nieuwe lunchfavoriet. Romig, kruidig, een beetje pittig en boordevol smaak. Je maakt ’m in 10 minuten met simpele ingrediënten, en hij is heerlijk op een boterham, cracker of als dip bij een borrel. Perfect voor als je zin hebt in een snelle, zelfgemaakte smeersel met wat meer karakter.

🍽️ 2 personen - ⏰ 10 minuten
Ingrediënten die jij nodig hebt:
- 100 gram gerookte kipfilet (in kleine stukjes gesneden of geplukt) @meatdiscounter
- 1 theelepel mosterd
- 1 grote augurk (fijngehakt)
- 150 gram roomkaas met knoflook
- 2 eetlepels kwark (of Griekse yoghurt voor een iets frissere smaak)
- 1 theelepel chilivlokken (meer of minder naar smaak)
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel fijngehakte bieslook
Bereidingswijze:
- Snijd de gerookte kip in hele kleine blokjes of trek het uit elkaar voor een pulled chicken-structuur.
- Hak de augurk fijn en snijd de bieslook klein.
- Doe de roomkaas, kwark en mosterd in een kom. Roer dit goed door tot een smeuïge basis.
- Voeg de chilivlokken, paprikapoeder en knoflookpoeder toe. Meng opnieuw tot alles goed verdeeld is.
- Voeg nu de gerookte kip, fijngehakte augurk en bieslook toe aan het mengsel.
- Schep alles goed om zodat de smaken zich mooi verdelen.
- Proef even en voeg eventueel nog wat extra kruiden of een snufje zout en peper toe naar smaak.
Dit recept is gemaakt voor MeatDiscounter door @the_cooking_mommy