Sushi Burrito met Kipschnitzel
Dol op sushi en heb jij zin in een makkelijk recept met een twist? Dan is dit recept voor jou! De sushi burrito met onze knapperige kipschnitzel. Heerlijk als lunch of als avondeten. Dit recept is gemaakt voor MeatDiscounter door @miss.bakselss.
🍽️ 2 personen - ⏰ 25 minuten
Ingrediënten die jij nodig hebt:
- 1 kipschnitzel
- 1 el olijfolie
- 4 norivellen
- 140g sushirijst
- 2 tl rijstazijn
- 1 avocado
- 1 wortel
- 1 komkommer
- 2 tl sesamzaad
- 2 el japanse mayo of wasabi mayo
- Sushi gember, naar smaak
Bereidingswijze:
- Kook de sushirijst volgens de verpakking.
- Giet de rijst af en roer daarna rijstazijn erdoor, laat goed afkoelen.
- Verhit de olijfolie in de pan en bak de kipschnitzels hierin. Snijd vervolgens in reepjes.
- Snijd de komkommer in reepjes en de wortel in dunne langwerpige plakjes met een fijnschiller. Snijd de avocado in stukjes.
- Plak 2 norivellen aan elkaar met water, zodat je een langwerpig formaat hebt liggen (in een soort A4-formaat).
- Leg op de onderste helft van de norivellen (dus op 1 vel) de rijst en druk dit goed aan. Beleg daarop 1 tl sesamzaad, de helft van de reepjes kipschnitzel, de geschaafde wortel, reepjes komkommer, sushi gember (naar smaak) en de japanse of wasabi mayo.
- Rol de burrito op met aluminiumfolie of een sushi bamboe mat.
- Maak de tweede burrito op exact dezelfde manier.
- Geniet ervan!
Dol op sushi en heb jij zin in een makkelijk recept met een twist? Dan is dit recept voor jou! De sushi burrito met onze knapperige kipschnitzel. Heerlijk als lunch of als avondeten.
Dit recept is gemaakt voor MeatDiscounter door @miss.bakselss.