Winters Stoofgerecht met malse Sucade
Geniet van dit heerlijke recept met extra lang gestoofde Sucade voor een uitzonderlijke smaak.Ā Geniet van dit warme, winterse gerecht tijdens de koude dagen. Ook zo'n zin om aan de slag te gaan? Lees dan snel verder!
Ā š½ļø 4Ā personen - ā° 2,5Ā uur
Ingrediƫnten die jij nodig hebt:
- ca. 1kg sucade heel Namibiƫ
- 4 wortels
- 1 paprika
- 200ml rode wijn
- 5 grote champignons
- Handvol peultjes
- 1 ui
- 2 tl knoflookpoeder
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 bouillonblokjes
- 1 tl chilipoeder
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl oregano
- 1 el roomboter
Bereidingswijze:
- Ontdooi het vlees in de koelkast ongeveer 24-48 uur voor de bereiding.
- Snijd de ui, paprika, wortels, champignons en het vlees in kleine stukjes.
- Smelt de roomboter in een stoofpan. Wanneer deze goed bruin is, bak je het vlees in de pan rondom bruin. Haal het vlees daarna uit de pan en bewaar apart.
- Voeg in dezelfde panĀ de gesnedenĀ groenten en de peultjes toe en bak deze goed aan.
- VoegĀ vervolgens alle kruiden toe en roer goed door, laat het geheelĀ 2-3Ā minuten pruttelen.
- Voeg de tomatenpuree toe, roer opnieuw goed door. Giet daarna de rode wijn erbij en laat het geheel opnieuw pruttelen.
- Voeg het vlees weer toe aan de pan en roer het geheel goed door. Voeg indien nodig wat extra water toe om te voorkomen dat het te snel droog wordt.
- Laat het stoofpotje ongeveerĀ 2 uur zachtjes pruttelen.
- Na 2 uur is het stoofpotje heerlijk van smaak en helemaal klaar! Serveer met aardappelpuree.
- Geniet ervan! šā£
Sucade extra lang gestoofd tot deze extra mals en smaakvol is. Geniet van dit warme, winterse gerecht tijdens de koudere dagen.
Dit recept is gemaakt voor MeatDiscounter doorĀ @the_cooking_mommy.Ā