Rundvleesstoof met romige champignonsaus
Deze malse riblappen uit de multicooker zijn perfect voor een gezellige avond aan tafel. Met een heerlijke saus van gezeefde tomaten, Pálinka, champignons en een romige crème fraîche, is dit gerecht gegarandeerd een hit! Makkelijk te maken en vol smaak, ideaal voor een relaxed diner met vrienden of familie.

🍽️ 4 personen - ⏰ 40 minuten
Ingrediënten die jij nodig hebt:
- 500 gr riblappen
- 3 el extra virgin olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 ml gezeefde tomaten
- 2 el Pálinka
- 250 ml runderbouillon
- 2 el roomboter
- 500 gr champignons
- 125 ml creme fraiche
- 15 gr platte peterselie
- Zout en peper
Bereidingswijze:
- Leg de Riblappen een avond van tevoren in de koelkast om te laten ontdooien.
- Zet de multicooker op de Sautéstand (high) en voeg de olijfolie toe. Bestrooi de riblappen met zout en peper en snijd ze in grove stukken. Bak het vlees rondom bruin.
- Voeg de uienringen toe en bak deze even mee. Voeg de knoflook, gezeefde tomaten, Pálinka en runderbouillon toe. Roer goed door.
- Doe de deksel op de multicooker, annuleer de Sautéstand en stel de Slowcook functie in op 3 uur.
- Smelt ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak de champignons in ca. 7 minuten goudbruin.
- Na 3 uur, roer de champignons en de crème fraîche door het vleesmengsel in de multicooker. Stel de Slowcook functie opnieuw in voor 30 minuten.
- Bestrooi het vlees met de fijngehakte peterselie en serveer met salade en frietjes.
- Eet smakelijk 😍
Deze heerlijke stoofschotel met riblappen is perfect voor een gezellige avond. Het vlees smelt bijna in je mond door de lange kooktijd, en de combinatie van ontbijtkoek, bier en mosterd zorgt voor een rijke, smaakvolle saus. Serveer met wat rijst en groenten voor een complete maaltijd waar iedereen van zal genieten!
Dit recept is gemaakt voor MeatDiscounter door @alisonkookt
Riblap van Meatdiscounter: Smaakvol en Mals Vlees voor Stoofgerechten!
Onze riblap van Meatdiscounter is het perfecte vlees voor stoofschotels en suddergerechten. Het vlees is heerlijk mals en vol van smaak, ideaal voor langdurig garen. Door de marmering in het vlees wordt het extra sappig en smaakvol. Of je nu een traditionele stoofpot maakt of een creatieve variant, deze riblap levert altijd het beste resultaat. Verkrijgbaar in verschillende gewichten, perfect voor elke maaltijdgrootte. Geniet van de rijke smaak van riblap van Meatdiscounter, de basis voor een heerlijk comfortfood-gerecht.